Huoletonta kaupunkiaikaa

Pysäköintialueet

Toriparkki

KOULUKATU 6
60100 Seinäjoki

Avoinna 24/7

Autopaikkoja:

235 kpl

Korkeus:

240 cm

Tasoja:

1

P-maksut:  

Yöpysäköinti (22-08)

Vuorokausi

1,50 / h

0,50 / h 

12,00 €

Latauspiste:

(type 2, max 22 kW)

4 kpl

 

 

Toriparkin

Kuukausi-
sopimukset

Ota yhteyttä 

Kuukausisopimukset myy Seipark Oy

Tutustu Toriparkkiin tarkemmin sen omalta sivulta, jonka löydät täältä: toriparkkiseinajoki.fi

 

Toriparkki avattiin 10.3.2018, katso avajaisten julkistamiseen liittyvä video tästä

 

Hallipysäköinnin Seinäjoella uudelle tasolle nostavan Toriparkin tuntihinta asetettiin kadunvarsipysäköinnin tasolle.

Seinäjoen keskustorin alle rakennettu Toriparkki valmistuu. Avajaisia vietetään kaikille avoimen juhlan merkeissä lauantaina 10.3., mistä lähtien Toriparkki on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Toriparkin avaa käyttöön Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki ja Seiparkin hallituksen puheenjohtaja Erkki Honkala. 

Toriparkki tuo Seinäjoen ydinkeskustaan 235 autopaikkaa ja tuo kaivattua helpotusta keskustan pysäköintitilanteeseen. Toriparkiksi nimetty pysäköintilaitos sijaitsee Keskustorin alla ja sinne ajetaan Koulukadun ja Puskantien risteyksestä. Toriparkin kautta kuljetaan myös Kassakulman asukkaiden omalle paikoitusalueelle sekä myöhemmin valmistuvan Oma Säästöpankin talon pysäköintitilaan, joissa on yhteensä noin sata autopaikkaa. Koko valmistuva Keskustorin alue on suunniteltu uudeksi seinäjokisten kohtaamispaikaksi ja olohuoneeksi.

 

Toriparkki nostaa hallipysäköinnin Seinäjoella uudelle tasolle

Toriparkin suunnittelun lähtökohtana on alusta asti ollut käytön helppous ja mukavuus. Parkkitalon valaistukseen ja väritykseen on panostettu erityisesti. Autopaikat on rakennettu 2,7 metriä leveiksi ja ruutuihin ajamista helpottaa vinopysäköinti eli autopaikat on sijoitettu niihin kääntymistä loiventavassa kulmassa.  Toriparkin ajosuunta on sisäänajorampin aluetta lukuun ottamatta yksisuuntainen, joten liikkuminen Toriparkissa on selkeää. Vapaan autopaikan löytymistä edesauttaa opastusjärjestelmä, joka ohjaa pysäköijää talon sisällä.

Seinäjoen kaupunki ja Seipark ovat myös käynnistäneet yhteistyön pysäköinnin opastuksen kehittämiseksi. Ydinkeskustan sisääntuloväylille suunnitellaan opastus yleisessä käytössä oleville pysäköintialueille ja -taloille. Tuleva opastus sisältää ajo-ohjeet myös Toriparkkiin.

 

Toriparkin pysäköinnin perustaksa on 1,50 euroa tunnilta

Toriparkin pysäköinnin hinnat on asetettu samalle tasolle kuin kadunvarsipysäköinnissä. Tällöin 1,50 euron tuntihintaan auton voi jättää valvottuun ja lämmitettyyn tilaan suojaan sateelta ja paisteelta. Yöaikaan (klo 22-06) pysäköinnin hinta on 0,50 euroa tunnilta. Koko vuorokauden pysäköinti maksaa 12,00 euroa.

 

- Toriparkki rakennettiin tukemaan ja mahdollistamaan Seinäjoen ydinkeskustan uudisrakentamista ja uuden Keskustorin toteuttamista. Nyt kun Toriparkki on valmis, haluamme myös edullisella hinnoittelulla ohjata pysäköintiä ja liikennettä kävelypainotteisemmilta kaduilta pysäköintitaloon, sanoo Seipark Oy:n toimitusjohtaja Mika Mäntykoski.

Toriparkkia hallinnoiva pysäköintiyhtiö Seipark Oy on Seinäjoen kaupungin perustama ja kokonaan omistama. Toriparkin kokonaisrakennuskustannuksiksi on muodostumassa noin 12 miljoonaa euroa. Keskustorin pysäköintilaitoksen pääurakoitsijana on toiminut YIT Infra Oy.

 

 

Lisätietoja:

Mika Mäntykoski, toimitusjohtaja, Seipark Oy, p. 0400 674 662

 

 


Huoletonta kaupunkiaikaa